020 777 0570

Koulutus asentajille ja työnjohdolle

Teetkö muoviputkistojen asennusta, kiinteitä liitoksia?

Hitsaukset, liimaukset / pätevyydet

Tunnetko

 • Muovisten kemikaaliputkistojen turvallisuusvaatimukset?
  Tukesin oppaat avuksi
 • Kemikaaliputkistojen hitsaajien pätevyysvaatimukset?
  EN 13067 (kemikaaliputkistot)
  EWF 580-01 mukainen koulutus (EN13067 mukainen)
 • Muoviputkien ja levyjen hitsausmetodit ja toimintatavat?
  Liimaus (kylmähitsaus), puskuhitsaus, IR-hitsaus, muhvihitsaus, sähkömuhvihitsaus, lankahitsaus ja ekstruuderihitsaus
 • Onko yrityksellänne muovihitsaukseen hitsausohje?
  Edellytys EN13067 mukaiseen pätevöintiin

Plasthouse järjestää hitsauskoulutuksia EWF 581-01 mukaisesti. EWF 581-01 mukainen koulutus pitää sisällään loppukokeen. Loppukokeessa on teoriaosuus ja käytännön näytetyön osuus. Kun koulutettava suorittaa kurssin ja läpäisee loppukokeen hyväksytysti, hänelle myönnetään EWF:n mukainen sertifikaatti kyseiseen muovihitsaukseen. Sertifikaatti on henkilökohtainen osoitus pätevyydestä hitsaustyöhön, joka on suoraan standardin EN 13067 mukaisesti suoritettu.

Standardi EN 13067 määrittelee eri hitsausmuodoille, eri muoveille ja eri kappaleen muodoille omat testinsä ja pätevyysvaatimuksensa. Plasthousen EWF- koulutus järjestetään niiden mukaisesti.

Hitsaajien pätevöinti kemikaaliputkistoissa

Tyypillisesti yhdellä kurssilla käydään muutama kohta EN13067 luokista läpi: esimerkiksi Putkien puskuhitsaus PE ja PP sekä yli että alle 315 mm putkille

Avointen kurssien lisäksi järjestämme mielellämme yrityskohtaisia räätälöityjä kursseja – esimerkiksi kun yrityksessänne aloitetaan projektia koskien muovisia kemikaaliputkistoja.

Puskuhitsaus PE ja PP putket
Kurssilla koulutetaan puskuhitsaus PE- ja PP- putkille yli ja alle 315mm halkaisijat – EWF 580-10 mukainen kurssi
PE-putkien pusku- ja sähkömuhvihitsaus
Kurssilla koulutetaan pusku- ja sähkömuhvihitsaus PE-putkille, 315mm saakka – EWF 580-10 mukainen kurssi
Räätälöity kurssi
Mitä hitsauksia teidän yrityksenne tekee ja mille muoveille? Järjestetään teille sopivin kurssi – EWF 580-01 mukaisesti

Mikä on EWF

EWF (European Welding Federation) on eurooppalainen hitsauksen kehittämisen ja hitsauskoulutuksen kattojärjestö, johon kuuluu 28 maata ja jonka tarkoituksena on kehittää hitsauksen maailmaa ja järjestää hitsauskoulutuksia ja hitsauksen pätevöintijärjestelmiä Euroopassa. Suomessa EWF:n mukaisista koulutuksista ja pätevöinneistä vastaa Suomen Hitsausteknillinen Yhdistys (SHY). SHY valvoo koulutuksen järjestäjien laadun ja toimintamallit, sekä antaa EWF:n mukaiset pätevyystodistukset / sertifikaatit.

EWF muovihitsauskoulutus

Muovihitsauskoulutukset järjestetään EWF-ohjeen no 581-01 mukaisesti. Näiden koulutusten tarkoituksena on läpäistä EN 13067 mukaiset hitsaajan pätevyysvaatimukset. EWF:n ohje antaa raamit, määrittelee minimisisällöt ja toimintamallit hitsauskoulutuksen järjestäjälle. Ohjeistus pitää sisällään esimerkiksi eri aihealueet, koulutuksen minimituntimäärät ja pätevyysvaatimukset.

Koulutuksessa on sekä teoriaosuus, että käytännön työn osuus. Teoriaosuudessa keskitytään käymään läpi kyseisen hitsausmuodon suorittaminen, vaiheet, parametrit ja onnistumisen edellytykset. Käytännön työssä jokainen osallistuja tekee kyseisiä hitsauksia useampaan kertaan ja samalla varmistetaan, että oikeat työmenetelmät iskostuvat oppilaaseen.

Yleisesti kursseille osallistumisen ehtona on minimissään 2v kokemus muovihitsauksesta, jotta sertifikaatti pätevyydestä voidaan antaa. Järjestämme tarvittaessa myös kokemattomille hitsaajille kursseja yhdessä asiakasyrityksen kanssa (koulutus meiltä – työjakso yrityksessä – lisää koulutusta + pätevyyskokeet meiltä).

Mihin koulutus antaa pätevyyden

Plasthouse järjestää hitsauskoulutuksia EWF 581-01 mukaisesti. Koulutuksen jälkeen Plasthouse antaa todistuksen kurssin suorittamisesta. Lisäksi EWF 581-01 mukainen koulutus pitää sisällään loppukokeen. Loppukokeessa on teoriaosuus ja käytännön näytetyön osuus. Kun koulutettava suorittaa kurssin ja läpäisee loppukokeen hyväksytysti, hänelle myönnetään EWF:n mukainen sertifikaatti kyseiseen muovihitsaukseen. Sertifikaatti on henkilökohtainen osoitus pätevyydestä hitsaustyöhön, joka on suoraan standardin EN 13067 mukaisesti suoritettu.

Standardi EN 13067 määrittelee eri hitsausmuodoille, eri muoveille ja eri kappaleen muodoille omat testinsä ja pätevyysvaatimuksensa. Plasthousen EWF- koulutus järjestetään niiden mukaisesti.

Tyypillisesti yhdellä kurssilla käydään muutama kohta EN13067 luokista läpi: esimerkiksi Putkien puskuhitsaus PE ja PP sekä yli, että alle 315mm putkille

Koulutuksien hinnat vaihtelevat kursseittain kurssin sisällön, keston ja kouluttajien määrän mukaisesti.

Yleisesti kurssit järjestetään tiloissamme Valkeakoskella, mutta järjestämme koulutuksia muillakin paikkakunnilla, kuten myös asiakkaan tiloissa.

Avointen kurssien lisäksi järjestämme mielellämme yrityskohtaisia räätälöityjä kursseja.

Ilmoittautumiset

Koulutuksiin ilmoittaudutaan kyseisen kurssin ilmottautumissivulta.

Mikäli olet kiinnostunut koulutuksesta, laita viestiä: tanja.sundberg@plasthouse.fi

Koulutusten ilmoittautumisehdot

Kiinnostuitko?

Järjestämme vastaavia koulutuksia tarpeen mukaan räätälöityinä.
Ota yhteyttä

Yhteystiedot

Kivipyykintie 4, 01260 Vantaa
Share This